Mindfulness

Is mindfulness zweverig? Integendeel! Met open aandacht aanwezig zijn bij wat er in dit moment leeft is het summum van realiteit. Er is niets anders dan dit moment! En toch zweven we vaak ergens rond in verleden of toekomst. Laten we ons leiden door het juk van de meetlat, door 'hoe het hoort'. En raken we onszelf kwijt.

De weg terug naar jezelf is door stil te staan, naar binnen te gaan, je te openen voor wat er NU is. De kracht en rijkdom van aandacht te ontdekken. En van daaruit te ontdekken dat er ruimte is, en dat je keuzes hebt. Dat je alle antwoorden, alle wijsheid al in je draagt.

MBSR - Mindfulness Based Stress Reduction - richt zich specifieker op een vrijere omgang met stress.

De training werd in de 70er jaren ontwikkeld door de Amerikaanse arts en boeddhist Jon Kabat-Zinn om mensen met ernstige pijnklachten op een andere manier te kunnen helpen. Hij putte hierbij uit eeuwenoude boeddhistische wijsheden en technieken die we in het Westen vaak zijn kwijtgeraakt, en die ons juist kunnen helpen in onze stressvolle samenleving. De resultaten waren vanaf het begin verrassend positief, en sindsdien heeft MBSR een grote vlucht genomen. 

Ingrid Appels geeft de officiele training MBSR zoals ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn.

The only way

OUT

 is the way

IN

Het is niet te voorkomen dat vogels van droefheid landen op onze schouders; wel is te voorkomen dat zij nesten bouwen in ons haar. 
- Chinees gezegde

GROEPEN

In de 8-weekse training MBSR leer je stap voor stap een milde, nieuwsgierige grondhouding te ontwikkelen naar wat er NU leeft. Uit je hoofd, in contact.
Je krijgt inzicht in je automatische patronen, en ruimte om keuzes te maken en stappen te zetten. 

Het verbetert je focus, creativiteit en innerlijke rust. MBSR is daarbij wetenschappelijk bewezen effectief bij (stress-gerelateerde) klachten als piekeren, slaapproblemen, (chronische) pijn, burnout.

Voor degenen die de training MBSR hebben gevolgd zijn er vervolgtrainingen, met aandacht voor verdieping van je inzichten, en compassie voor jezelf en anderen.​​

Zie voor meer informatie de knop Groepstrainingen.

"When you touch one thing with deep awareness, you touch everything."
- Lao Tzu 

PRIVE AANBOD

Maatwerk vind je in individuele begeleiding. Bij de individuele training MBSR, met life coaching en in het jaarprogramma. 

Een groepstraining MBSR heeft als voordeel dat je van andere deelnemers kunt leren. Een individuele training heeft andere voordelen: Tijdstip, frequentie en locatie zijn in overleg. En er kan heel specifiek ingezoomd worden op jouw eigen levenssituatie. Voor de individuele training bied ik een prachtige plek op de Kagerplassen aan. Een andere locatie is zeker bespreekbaar.

Zen coaching is gericht op (inzicht in) onze grenzeloze potentie, en hoe we hier vaak zelf een spaak in zetten. Het is altijd op maat. Wanneer en zolang jij dit wilt. Uitgaande van wat voor jou van belang is: je werk, je privé-situatie, keuzes die je te maken hebt. Ingrid is gecertificeerd coach sinds 2008, Zenleraar sinds januari 2016. 

Het gebeurt me niet vaak dat ik iemand tegenkom die, meteen bij de eerste ontmoeting al, zo helder ziet wat er in mij omgaat en daar met zoveel duidelijkheid over kan praten. Ingrid Appels is zo iemand.

 

Ingrid rijkt waardevolle methoden aan om het zelfbewustzijn te vergroten en daarmee rust en zekerheid te vinden. 

Voor wie echt wil investeren in transformatie: als je echt de diepte in wilt, met kwaliteitsaandacht die helemaal bij jou aansluit, dan is het Jaarprogramma 'Thuis in mezelf' ideaal. In jouw jaar wordt de MBSR-training aangevuld met intensieve begeleiding op maat, zodat je diepgaand kunt verhelderen hoe jij op een milde, vrije manier kunt omgaan met wat zich aandient in jouw leven. Er is ook een mogelijkheid je jaarprogramma af te sluiten met een individuele, spirituele reis naar Japan.

Vraag gerust naar de mogelijkheden!